Over CH Buitenpost

De eerste woensdag in augustus, een vast gegeven in de agenda van velen, vindt het Concours Hippique Buitenpost plaats. Het Concours Hippique Buitenpost is één van de mooiste eendaagse openlucht paardensportevenementen van Nederland. Ieder jaar trekt het evenement duizenden bezoekers die volop kunnen genieten van de paardensport, cultuur en gezelligheid die dit prachtige evenement biedt.

Al jarenlang is Buitenpost nauw verbonden met het paard. De welbekende paardenmarkt groeide vanaf 1954 uit tot een groot hippisch festijn: het Concours Hippique Buitenpost.

Ieder jaar reizen vele deelnemers uit binnen- en buitenland af naar Buitenpost om samen met hun paarden uit te komen in verschillende rubrieken. Een gevarieerd programma met diverse nationale kampioenschappen. De Friese paarden, tuigpaarden, hackney’s en andere paardenrassen zetten hun beste beentje voor in de tuigrubrieken, spectaculaire shows en clinics. Ook de springrubrieken worden in de hoofdpiste verreden en ieder jaar wordt er weer gestreden om de Grote Prijs van Buitenpost.