CH Buitenpost maakt zich klaar voor een editie als vanouds

16-03-22 | Het bestuur van het Concours Hippique Buitenpost maakt zich, na twee jaren het hippisch festijn niet georganiseerd te kunnen hebben, klaar voor die 67e editie. Woensdag 3 augustus staat Buitenpost weer geheel in het teken van de paardensport.  

Het bestuur is druk gaande met de opzet van het programma. Het belooft weer een middag- en avondvullend programma te worden met verschillende tuigrubrieken met Friese paarden, Tuigpaarden en Hackney’s, spring- en showrubrieken. Dit jaar worden opnieuw vele deelnemers verwacht uit heel Nederland. Uiteraard wordt er ook weer gestreden om de Grote Prijs van Buitenpost en ook jongeren krijgen de kans hun talent te laten zien in de jeugdrubrieken. Wel worden dit jaar het horecaterras en het strodorp vernieuwd.  

Het bestuur hoopt dit jaar weer te kunnen rekenen op de steun van sponsoren en vrijwilligers. Voorzitter Tiemen Dolfijn geeft aan: ‘’De steun van sponsoren en vrijwilligers is ontzettend belangrijk om een jaarlijkse traditie, zoals het Concours Hippique Buitenpost, voort te kunnen zetten. Na twee jaren afwezigheid willen we de deelnemers én het publiek weer een prachtige dag bezorgen.’’ Daarnaast kunnen ook particuliere liefhebbers lid worden van de Club van 100, waarmee ze een bijdrage leveren aan de verduurzaming van het concours.  

Naast de deelnemers en het publiek weer te laten genieten van de paardensport op topniveau, heeft het concours ook een ander doel. Namelijk een bijdrage leveren aan het behoud van het culturele erfgoed van Fryslân met meerdere rubrieken en kampioenschappen waarbij de Friese sjezen en klederdracht centraal staan. Het is een traditie die bij velen een belangrijke plek in de paardensport inneemt.  

Het programma en de datum van de start kaartverkoop worden de komende tijd via de website en de social mediakanalen bekend gemaakt.