Welkom op het grootste evenement in Buitenpost en omstreken!

Het bestuur van de paardensportcommissie heet u van harte welkom, hier op dit unieke terrein, het Mejontsmaveld, bij het 64ste Concours Hippique van Buitenpost.

Het is ons een groot genoegen om een concours te mogen organiseren op deze authentieke graspiste. Paardensport op gras, in het hart van een dorp of stad, wordt steeds schaarser in Nederland. Ons doel is, en blijft, dan ook: paardensport stimuleren en laagdrempelig onder de aandacht brengen bij een breed publiek.

In Buitenpost staat topsport wederom hoog in het vaandel; dit loopt als een rode draad door ons programma, waarbij de afwisseling tussen het springen en de aangespannen sport zorgt voor de zeldzame ingrediënten van het succes van ons evenement. Trots zijn wij op de deelname van een groot aantal jonge talentvolle aangespannen rijders en jonge springruiters; hier ligt de sleutel voor de continuïteit van ons concours. Hier in Buitenpost doen ze broodnodige ervaring op, om steeds beter te kunnen worden en uiteindelijk met de gevestigde orde te concurreren.

Dit jaar staan er twee kampioenschappen voor Fokmerries op het programma, waarbij regionale toppers de strijd aangaan met de nationale favorieten. Het blijft van essentieel belang, voor de sport, om de Fokmerries een podium te bieden; zij maken immers het verschil ten behoeve van een duurzame fokkerij in de toekomst. Het kampioenschap vierspannen Fries ras en de nieuwe competitie Randems Tuigpaarden, laten het grote vakmanschap zien van onze deelnemers in samenwerking met de aangespannen paarden. Deze meerspan rubrieken staan heel dichtbij, een steeds populairder wordende mensport in Nederland.

Tot slot willen wij iedereen een prachtige dag toewensen hier in Buitenpost en hopen wij dat u, met ons, zult genieten van het prachtige Friese culturele erfgoed. Daarnaast willen wij iedereen, die op welke wijze dan ook, heeft bijgedragen aan het realiseren van dit evenement, hartelijk bedanken voor de inzet en steun.

 

Tiemen Dolfijn
Voorzitter en lid van de Paardensportcommissie

top